Қойма үй-жайларының сапасын қамтамасыз ету стандарты
Өндірістік бақылау стандарты қоймаларда — бұл санитарлық нормалар мен ережелердің сақталуын, сондай-ақ қоймалардағы еңбекті қорғауды қамтамасыз етуге бағытталға...

Өндірістік бақылау стандарты қоймаларда — бұл санитарлық нормалар мен ережелердің сақталуын, сондай-ақ қоймалардағы еңбекті қорғауды қамтамасыз етуге бағытталға...
Өндірістік бақылау стандартының негізгі
мақсаттары:
• инфекциялардың пайда болуы мен таралуының
алдын алу;
• өнімдер мен қойма қызметкерлерінің
қауіпсіздігін қамтамасыз ету;
• қойма жұмысының нормалары мен
стандарттарының сақталуын бақылау;
• өндірістік бақылауға қатысты барлық
заңнамалық және корпоративтік талаптарды орындау.
ҚОЛДАНЫЛУ САЛАСЫ
Стандарт қойма қызметіне, соның ішінде
жаңадан салынған және модернизацияланғандарға қолданылады. Қоймалар азық-түлік
өнімдерін өндіру, сақтау, тасымалдау және өткізу, соның ішінде сапасыз және
қауіпті тамақ қалдықтарын кәдеге жарату немесе жою кезінде Сапа стандартында
көзделген талаптарды сақтауы тиіс.
Өндірістік бақылау стандарты мыналарды
көздейді:
• еңбек жағдайлары мен өнімді сақтаудың
жүйелі мониторингі;
• санитарлық нормалардың сақталуын жоспарлы
және жоспардан тыс тексерулер;
• бұзушылықтар анықталған жағдайда түзету
шараларын енгізу;
• қызметкерлерді қауіпсіздік және гигиена
мәселелері бойынша жүйелі түрде оқыту;
• сапаны бақылау бойынша барлық
іс-шараларды құжаттау.
Өндірістік бақылау стандартын зерделеу және
сақтау мыналар үшін қажет:
• қызметкерлердің қауіпсіздігі мен
денсаулығын қамтамасыз ету;
• өнімнің жоғары сапасын қолдау;
• авариялық жағдайлардың туындау
тәуекелдерін және сәйкессіздіктерді барынша азайту;
• заңнама талаптарына және қойма жұмысы
стандарттарына сәйкестігіне кепілдіктер.